Hoe zoek ik werk?

U zoekt werk en weet dat werkgevers stapels brieven krijgt op die ene baan. Hoe valt u nu op? We hebben een aantal tips voor u op een rij gezet, die u misschien helpen om zo snel mogelijk een baan te vinden.

1.   Ken uzelf: Wie bent u en wat wilt u?
2.  Lees de vacature goed door. Wat is de functie en het bedrijf?  Kijk naar de functie-eisen en bedenk, dat bijna niemand aan alle eisen voldoet.
3.  Zet op een rij naar wie de werkgever op zoek is. Bijvoorbeeld: “wij zoeken een enthousiaste, stressbestendige medewerker, zonder 9 – 5 mentaliteit.”
4.  Schrijf een interessante en foutloze sollicitatiebrief, schrijf daarin naar wat en wie de werkgever op zoek is.
5.  Maak een actuele curriculum vitae (cv)
6.  Bedenk dat uw brief een sollicitatie is naar een gesprek over de baan. U solliciteert pas op de baan tijdens het gesprek.
7.  Een goede voorbereiding is het halve werk!
8.  Let op uw lichaamstaal en presentatie tijdens het gesprek: de eerste indruk die u maakt, bepaalt de rest van het gesprek.
9.  Denk alvast na over de sollicitatievragen die de werkgever u kan stellen.
10.  Pak elk soort werk aan dat u kunt doen. Solliciteren vanuit een baan geeft meer kans op ander of leuker werk dan wanneer u helemaal geen werk heeft! Ondertussen kunt u verder zoeken naar werk dat u beter past.
11.  Laat iedereen in uw omgeving weten dat u werk zoekt en vraag om hulp bij het vinden van vacatures (netwerken). Schrijf u in bij verschillende uitzendbureaus. Ga op zoek naar interessante bedrijven, via internet of de Gouden Gids en bel ze op. Vraag meer informatie en probeer een afspraak te maken voor een kennismaking. Komt u op het juiste moment en klikt het met het bedrijf? Dan is de kans groot dat het u een baan oplevert.
12.  Wees trots op uzelf! Oefen de dingen waar u minder goed in bent. Fouten maken mag, daar leer je van.
13.  Iedereen wordt wel eens afgewezen na een sollicitatie. De kunst is rustig te blijven en verder te zoeken naar een andere baan.
14.  Maak een map waarin u al uw sollicitatieactiviteiten bewaart. Schrijf namen en telefoonnummers op van alle personen die u gesproken hebt.
Kijk voor meer informatie over vacatures, sollicitatietips en tests:

www.werk.nl
www.carrieretijger.nl
www.vacaturevizier.nl
www.vacature.overzicht.nl
www.gemeentebanen.nl
www.bouwvacatures.nl
www.technischevacaturebank.nl
www.zorgbanen.nl
www.vacatureplein.nl

www.werving-selectie.startpagina.nl

www.leren.nl 

www.cambiumned.nl 

www.brievenwinkel.nl
www.lichaamstaal.nl
www.123test.nl
www.start.nl
www.reintegratie.startpagina.nl
www.intermediair.nl
www.werkeninsteenwijkerland.nl