Waarom kinderopvang

Stel, u hebt jonge kinderen en een bijstandsuitkering van de IGSD. En u gaat werken, studeren of u bent bezig met inburgering of een traject om u aan werk te helpen. Wat voor u eerst het meest belangrijk is, is dat uw kinderen goed opgevangen worden.

Kinderopvang? Ik weet het niet.
Vaak is onbekendheid reden om iets niet te doen, dat is ook zo bij kinderopvang. Zodra u een keer hebt gesproken met iemand van het kinderdagverblijf of het gastouderbureau ziet u dat het allemaal erg meevalt. Kinderdagverblijven moeten tegenwoordig aan allemaal eisen voldoen en de controle is streng.

Wat heb ik aan die opvang?
Zodra de opvang van uw kind of kinderen is geregeld, gaat u aan het werk. U zorgt voor een inkomen of u werkt aan uw toekomst om een baan te krijgen. Heeft u kinderen jonger dan vijf jaar? Dan helpt de kinderopvang uw werk en de zorg voor uw kinderen samen te doen. Zo werkt u en zorgt u voor uw kinderen zonder spanning en stress.

Handig om te weten
Gebeurt er iets onverwachts? Ook dan heeft u een plek waar u uw kind(eren) naar toe kunt brengen. 
Voor de ontwikkeling van kinderen is het heel goed een paar uur met andere kinderen en volwassenen om te gaan. Ook wanneer ze nog niet naar school gaan, leren ze om te gaan met anderen en krijgen ze vriendjes en vriendinnetjes erbij.
Meer weten over kinderopvang? Ga naar kinderopvang.net of boink.info.