Ben je jonger dan 27 jaar? Heb je geen baan of opleiding?
Op het werkplein is speciaal voor de jongeren uit Steenwijkerland en Westerveld een Jongerenloket opgericht.

Wat is het Jongerenloket?
Het Jongerenloket geeft hulp en advies bij het vinden van een opleiding, een baan of beide. Ook vertellen we je alles over een inkomensvoorziening, vacatures,  schulden en (jeugd)hulpverlening. Het Jongerenloket is jouw kans op werk en scholing!

Hoe werkt het?
Je komt zonder afspraak langs bij het Jongerenloket voor een gesprek met een medewerker. Eerst bekijken we samen welke vraag of vragen je hebt. Wij geven je meteen al advies en informatie. Ook krijg je een vast contactpersoon. Alle vragen die je hebt worden door hem/haar beantwoord. Zo krijg je begeleiding op maat.

Startkwalificatie
Een startkwalificatie is een diploma van HAVO, VWO of minimaal MBO niveau 2. Met een startkwalificatie maak je meer kans op die leuke baan die bij je past. Ook lukt het beter om een vaste baan te krijgen.
Heb je nog geen startkwalificatie dan gaan we samen met jou onderzoeken welke opleiding en school het beste bij jou past (BOL of BBL), zodat je de mogelijkheid hebt om je startkwalificatie te halen. Wij houden dan natuurlijk rekening met jouw interesses, kwaliteiten en niveau.

Samen sterk
In het Jongerenloket werken medewerkers namens de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld, het RMC van Steenwijkerland (de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie) en het UWV WERKbedrijf samen. Daarnaast zijn er goede contacten met onder andere Leerplicht, Recht op Leren en hulpverleningsinstanties. Het Jongerenloket biedt jou dé kans op werk en scholing. Kom langs!

Het Jongerenloket kun je vinden op het Werkplein Steenwijk, De Vesting 11-13 te Steenwijk. Het Jongerenloket is van maandag t/m donderdag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Op vrijdag komen? Dat kan, na het maken van een afspraak. Daarvoor of voor andere zaken bel je dit nummer: 0521-788280, optie 2.